ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Трети енергоблок на Нововоронежската АЕЦ бе окончателно спрян

28.12.2016

Както съобщи на 26 декември пресслужбата на НВАЕЦ, той ще стане пилотен енергоблок за отработване на технологията за извеждане от експлоатация на реакторите ВВЭР-440.

 

трети и четвърти енергоблок

“…Той ще способства за увеличаване компетенциите на концерна „Росэнергоатом“ за излизането му в бъдеще на международния пазар на услугите в областта на ядрената енергетика”, казаха още от пресслужбата на централата.

От там уточниха, че отработването на технологията за демонтаж и дезактивация на оборудването на спрения реактор ще извършва опитно-демонстрационният инженерен център по извеждане от експлоатация на реакторите ВВЭР, който се намира на площадката на НВАЕЦ.
Полученият опит ще бъде използван при извършване на аналогични дейности на енергоблоковете от подобни серии в Русия и в чужбина.

“Оборудването на блок №3 ще бъде използвано за усъвършенстване на системите за безопасност на четвърти блок на централата с аналогичен реактор ВВЭР-440 при извършване на комплекса от мероприятия по повторното удължаване на срока му за експлоатация”, добавиха още от пресслужбата на НВАЕЦ.

Подробности на: https://vk.com/wall-61269583?offset=0&own=1&w=wall-61269583_4442

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари