ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ППР на втори блок на Ростовската АЕЦ се насочва към финалната права

18.12.2016

На енергоблок №2 на Ростовската АЕЦ, който бе спрян по-рано за извършване на планово-предупредителен ремонт (ППР), се извършва събиране на реакторната установка (РУ) и на парогенератора, съобщават от управлението за информация и връзки с обществеността на атомната електроцентрала.

 

Втори блок бе спрян за ППР на 26 ноември – http://atominfo.bg/?p=52091 .По план ремонтът трябва да продължи до 28 декември.
По-рано планово-предупредителните ремонти се извършваха един път в годината, а сега централата премина на ППР през 18 месеца.

До момента е завършен ремонтът на системите за безопасност на блока и капитален ремонт на четвърта ГЦП с подмяна на част от компонентите. Втора ГЦП е още в ремонт.
В турбинния цех на втори енергоблок продължава сглобяването на турбоагрегата.

Източник: http://bloknot-volgodonsk.ru/news/na-rostovskoy-aes-sobirayut-atomnyy-reaktor-i-turb-802094

Б.Р. –В Русия често се канят СМИ на работни посещения за да се запознаят с хода на ППР (ПГР у нас) в АЕЦ.
Нямам спомен такова нещо да се е случвало на АЕЦ “Козлодуй”.
Казвал съм го и друг път, че там където няма достатъчно информация от първа ръка се ширят предположения и се разпространяват слухове.

Вижте: http://www.rostov.aif.ru/society/details/planovo-predupreditelnyy_remont_na_energobloke_2_rostovskoy_aes#id=10665551

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари