ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Екипът на Тръмп обсъжда подкрепа за ядрената енергетика

18.12.2016

Съветниците на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп търсят начини, по които американското правителство да помогне на атомните електоцентрали, които биват изтласквани от енергийния пазар заради по-евтиния природен газ и възобновяемите енергийни източници.

 

 

В документ, до който има достъп Bloomberg, преходният екип на Тръмп е запитал министерството на енергетиката как може да се запазят ядрените реактори „работещи като част от националната инфраструктура“ и какво може да се направи, за да се предотврати затварянето на атомни електроцентрали.

Съветниците са направили и запитване дали има законови ограничения за възобновяване на дейностите в планината Юка за предложеното федерално хранилище за ядрени отпадъци в щата Невада, чието изграждане бе отложено от администрацията на Барак Обама.

Листът с въпроси към министерството на енергетиката е ясна индикация за потенциалните планове на Тръмп да помогне на американските АЕЦ.
Според данни на министерството, в последните 5 години са били затворени 5 американски АЕЦ.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-12-09/trump-team-s-memo-hints-at-broad-shake-up-of-u-s-energy-policy

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари