ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Укрэнерго търси 1,5 милиарда евро за модернизация на електропреносната система на страната

13.12.2016

Укрэнерго е обнародвало списък с инвестиционни проекти на стойност около 1,5 милиарда евро, за автоматизация и модернизация на енергийната система и подстанциите.

 

Това ще осигури синхронизацията на националната енергийна система с мрежата на континентална Европа (ENTSO-E), съобщават от пресцентъра на ДП „Укрэнерго“.

“Беше анонсиран нов портфейл от инвестиционни проекти на стойност около 1,5 милиарда евро, насочени към пълна автоматизация на енергийната система и на съществуващите подстанции”, се казва в съобщението.
Както отбеляза временно изпълняващия задълженията директор на компанията Всеволод Ковалчук, пълната синхронизация с ENTSO-E ще стане възможна след 5 до 7 години.

“Комплексният подход с едновременно създаване на независим наблюдателен съвет, привличането на най-добрите чуждестранни специалисти за решаване на технологичните задачи, а също и системната модернизация на цялата енергийна система ще позволят на Украйна да съкрати три пъти срока за пълна синхронизация на националната енергийна система с мрежата на континентална Европа (ENTSO-E)“, резюмира Ковалчук.

Източник: http://telegraf.com.ua/biznes/ekonomika/3023969-ukrenergo-ishhet-1-5-mlrd-evro-investitsiy-na-modernitsaziyu.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари