ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Казахстан започва изграждането на завод за горивни касети за китайските АЕЦ

07.12.2016

Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев обяви, че е започнало строителството в Уст-Каменогорск - Източен Кзахстан на завод за производство на топло-отделящи сборки за АЕЦ.
Основният пазар за тази продукция ще бъде Китай.

 

 

Мощността на производството ще бъде преработване на 200 тона уран годишно.

Казахстан е най-големият производител на уран, който притежава и възможност за преработване на високо-обогатен уран в ниско-обогатена форма.

“Днес ние започваме да изграждаме завода за производство на ядрено гориво за атомни електроцентрали. Ние ще започнем да произвеждаме крайна продукция, топлоотделящи сборки, не по-малко от 200 тона гориво годишно. Това ще ни позволи да излезем на световния пазар за ядрено гориво. Първата продукция се очаква през 2020 година”, заяви главният директор по производството на НАК „Казатомпром“ Бауржан Ибраев.
Подробности на: http://www.vestifinance.ru/articles/78554

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари