ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Многомилионни искове очакват властите в Германия заради отказа от ядрената енергетика

07.12.2016

Енергийните концерни имат право на съответна компенсация във връзка с решението на правителството на Германия да се откаже от ядрената енергетика, взето след аварията на АЕЦ “Фукушима” през 2011 година, това бе решението на Федералния конституционен съд на Германия в Карлсруе.

 

По този начин исковете на концерните Eon, RWE и Vattenfall бяха удовлетворени.
Съгласно решението на съда правителството на Германия до края на юни 2018 година трябва да разработи съответният механизъм за компенсации, съобщава Deutsche Welle.

Между другото, решението на съда в Карлсруе не означава незабавно изплащане компенсациите на енергийните концерни.
Но то все-пак, създава базата, която е необходима за да се търси финансово компенсиране по извънсъдебен ред, или да подадат нови искове, отбелязва dpa.

Да не забравяме, че още през януари 2012 година членът на съвета на директорите на Siemens Михаел Зюс съобщи, че отказът на Германия от ядрената енергетика ще и струва 1,7 трилиона евро до 2030 година, или 65% от годишния брутен вътрешен продукт (БВП) на страната.

Подробности на: http://www.vz.ru/news/2016/12/6/847851.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари