ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Руската ОИК и бразилската компания СКЗ подписаха меморандум

07.12.2016

„Обединена иновационна корпорация“ (ОИК), предприятие от структурата на руската държавна корпорация „Росатом“, и бразилската СК3 подписаха Меморандум за разбирателство при развитието на проекта „Център за облъчване в Бразилия“.
От руска страна документът беше подписан от генералния директор на ООО „ОИК“ Денис Чередниченко, а от бразилска – от генералния директор на СКЗ Ренато Черкизян.

 

Меморандумът установява сътрудничеството на страните и предполага координиране на усилията при създаването (проектиране и строителство) и експлоатацията на Центъра за облъчване на територията на Бразилия, използвайки технология на базата на ускорител на електрони за радиационно обработване на медицински изделия, фармацевтични препарати, козметични продукти и др.
Проектът обединява руската експертиза и достижения в областта на радиационните технологии, от една страна, и бразилския опит на местния пазар, както и ресурсите на СКЗ за привличане на потребители за услугите и продуктите на бъдещия Център.
„Виждаме голям потенциал в бразилския пазар на радиационно стерилизирани медицински изделия. Прилагането на тази технология в сферата на здравеопазването в Бразилия позволява да се повиши безопасността и качеството на предоставените услуги. С помощта на радиационното обработване е възможно да се стерилизират по-големи обеми херметично опаковани медицински изделия, за да се намали значително рискът от замърсяване в етапа на производство. Продукцията, обработена по този начин, позволява да се повиши експортния потенциал на бразилските компании, заети в сферата на производството на медицински продукти“, отбеляза Чередниченко.
По думите му, изключителната характеристика на предложението на „Росатом“ в областта на радиационната стерилизация се състои в това, че компанията предлага изграждането на Центъра „до ключ“.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/oik-i-brazilskaya-kompaniya-ck3-podpisali-memorandum-o-vzaimoponimanii-po-razvitiyu-proekta-tsentr-o/?sphrase_id=52788

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари