ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Запорожската АЕЦ ще замени и модернизира електротехническото оборудване в рамките на ПСЕ на енергоблоковете

30.11.2016

На ЗАЕЦ се проведе Съвет на водещите специалисти по електрооборудване. Бяха разгледани въпросите, свързани със замяната и модернизацията на електротехническото оборудване в рамките на ПСЕ.

 

Този процес на украинските АЕЦ е практически непрекъсваем.
Освен това, участниците в Съвета се запознаха с презентация на съвременно електротехническо оборудване.
Специално за тези цели бяха поканени представители на заводите-производители, а също организации, предоставящи услуги в това направление.

Първият Съвет се проведе през 2007 година и от тогава съвещанията по актуални въпроси, касаещи електротехническото оборудване, се провеждат два пъти годишно.
Цел на Съвета е изработване на общи за всички централи решения, а също разглеждане и обсъждане на най-целесъобразните методи за решаване на спорните проблеми.
Най-ценното на тези съвещания, според отзивите на участниците, представлява възможността за обмен на опит между водещите специалисти от различни производствени площадки. Колективният опит позволява да се акумулират знанията и после широко да се използват в практиката.

Както отбеляза началникът на отдела за електротехническо оборудване и пожарна безопасност на ГП «НАЭК «Энергоатом» Сергей Талько, този Съвет представлява колегиален орган и има право на съвещателен глас в Съвета на главните инженери на АЕЦ.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-153635?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари