ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – АЗ на втори блок на АЕЦ “Фесенхайм” – протести в Белгия

23.03.2012

Вторият реактор в най-старата френска ядрена електроцентрала във Фесенхайм (департамент Горен Рейн) във вторник спря автоматично, заради увеличена заплаха за сигурността на обекта, съобщава агенция „Франс прес“.

„Специалисти в станцията в момента се опитват да разберат причините за инцидента… Това не е оказало никакво влияние върху безопасността на централата или върху безопасността на околната среда“, се казва в изявление на администрацията.

АЕЦ „Фесенхайм“ е на една и съща възраст с авариралата японска атомна електроцентрала „Фукушима-1″. Тя е построена през 1977 г.

Източник: http://the-day-x.ru/na-francuzskoj-aes-proizoshla-ostanovka-reaktora.html

С пълно мнозинство общинските съветници на Страсбург преди около  година гласуваха резолюция с искане за бъде закрита атомната централа във Фесенхайм, на около 80 км от европейската столица. За първи път местните власти взимат такова решение, до което се стигна след множество призиви на еколози и противници на ядрената енергетика. Те твърдят, че централата представлява риск заради възрастта си и земетръсната зона, на която се намира. 

„Според всички специалисти стандартите за безопасност на централата са остарели спрямо съвременните изисквания“, пишат общинските съветници, мнозинството от които е от представители на левите сили и еколозите. 

23.03.2012

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари