ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Среща на върха Украйна – ЕС: разочарования и нови надежди

26.11.2016

Украйна и ЕС съвместно с ЕВРАТОМ подписаха в четвъртък в Брюксел обновен меморандум за взаимно разбирателство по стратегическото енергийно портньорство, съобщи пресслужбата на президента Порошенко.

 

Подписаният меморандум предвижда “разширяване на сътрудничеството между страните за укрепване на енергийната сигурност на базата на принципа за солидарност и доверие; осигуряване на пълна интеграция на енергийните пазари на Украйна и ЕС и прилагане на Третия енергиен пакет на ЕС; повишаване на енергийната ефективност във всички отрасли на използване на енергията; намаляване емисиите на парникови газове; съдействие за използването и развитието на ВЕИ”, се казва в съобщението на пресслужбата.
Според думите на Порошенко, посещението на вицепрезидента на ЕК за Енергийния съюз Марош Шевчович в Москва е посветено на подготовката на тристранните консултации за газа на ниво Украйна-РФ-ЕС.

Подробности на: http://rian.com.ua/analytics/20161125/1019019857.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари