ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Прокуратурата връчи обвинение на трети бивш министър на енергетиката по казуса АЕЦ “Белене”

19.11.2016

 В петък прокуратурата връчи обвинение за умишлена безстопанственост при реализиране на проекта за изграждане на АЕЦ “Белене” на още един бивш министър на енергетиката – Делян Добрев.

Сутринта в петък бившият министър на енергетиката (2012 – 2013 година) посети отделението на софийската прокуратура, където бе привлечен като обвиняем по делото за нарушенията при реализиране на проекта “Белене”, вследствие на които на Националната електрическа компания (НЕК) е била нанесена голяма материална щета, съобщава агенция Focus.

Агенция БГНЕС, от своя страна, отбелязва, че Добрев в качеството си на депутат на партията ГЕРБ се отказа по-рано от имунитета си, защото се счита за невинен и има намерение да докаже това в съда.

По-рано прокуратурата издигна същото обвинение срещу Румен Овчаров, заемащ поста министър на енергетиката на страната в периода 2005-2007 година, а също и на Петър Димитров (2007 – 2009 година).

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари