ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ откри регионален център в Индия

24.10.2016

На 20 октомври 2016 г. в Мумбай, Индия, в рамките на международната конференция и изложение India Nuclear Energy 2016, тържествено бе открит регионален център на руската държавна корпорация „Росатом“.

 

„Индия исторически е сред нашите ключови чуждестранни партньори.
Днес на площадката на АЕЦ „Куданкулам“ успешно функционират два енергоблока с руски дизайн и още два са в процес на изграждане.
За увеличаване на присъствието на „Росатом“ на пазара, бе взето решение за откриване на регионален център в Мумбай.
Това ще позволи да обединим усилията си и да повишим ефективността на работата на предприятията от руския ядрен отрасъл в Южна Азия, както и да предложим на индийския пазар друга ядрена неенергийна продукция“, отбеляза регионалният президент на „Росатом –Южна Азия“ Алексей Пименов.

Той добави, че създаването на мрежа от регионални центрове в целия свят е обособено от разширяване на глобалното присъствие на „Росатом“ и дългосрочната стратегия за развитие, според която амбициозна, но достижима цел е увеличаване на 10-годишния поръчков портфейл на корпорацията до 150 милиарда долара.

Освен в Индия, регионалният офис в Мумбай ще управлява и проекти на „Росатом“ в Бангладеш.
Сред задачите на регионалния център е укрепване на настоящите позиции на „Росатом“ на пазарите в Южна Азия, както и търсене на нови възможности за развитие на бизнеса на предприятията на корпорацията, както в ядрената енергетика, така и в неенергийната сфера.
Аналогични регионални центрове на „Росатом“ вече бяха открити в Латинска Америка, Западна, Източна и Централна Европа, Централна Азия, Източна и Югоизточна Азия, страните от Близкия изток и Северна Африка.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-otkryl-regionalnyy-tsentr-v-indii/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари