ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Предприятие на “Росатом” ще си сътрудничи с Mitsubishi Electric

25.10.2016

АО «Русатом – Автоматизированные системы управления» (влиза в «Росатом») и японската корпорация Mitsubishi Electric подписаха меморандум за сътрудничество.

 

Става дума за сътрудничество в областта на автоматизираните системи за управление на технологичния процес (АСУТП) на атомните електроцентрали (АЕЦ), съобщава прес-службата на “Росатом”.

Меморандумът е бил подписан на форума «Атомекс-2016», който завърши в Москва.
Страните са се договорили да работят съвместно по модернизирането на съществуващите системи като се отчитат съвременните стандарти за безопасност.
Планират се и консултации относно работата на пазарите.

Ако пилотните проекти се реализират успешно, японската страна ще разгледа възможността за локализиране производството на някой модули в руски предприятия.

Според думите на генералния директор на компанията «Русатом–АСУ» Андрей Бутко, компанията има готовност да предлага своята продукция на международни партньори, затова работи със световните компании.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2016/10/21/sotrudnichestvo-rosatoma-i-mitsubishi-electric/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари