ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Работата на VIII Международен Форум на доставчиците за ядрения отрасъл «АТОМЕКС-2016» завърши

22.10.2016

В Москва завърши VIII Международен Форум на доставчиците за ядрения отрасъл «АТОМЕКС-2016», организиран от Държавната корпорация (ДК) «Росатом». Оператор беше Комуникационната компания «Атомэкспо».

 

В работата на Форума участваха 1095 делегати от 14 страни.
Повече от 600 от тях бяха представители на компаниите доставчици.
В сравнение с показателите за 2015 година количеството на доставчиците, участващи във Форума «АТОМЕКС-2016», се е увеличило с 50%. Освен това, 30% от доставчиците са представители на малкия и среден бизнес.

В центъра на вниманието на участниците във форума бяха въпросите за организацията на доставките и повишаване на качеството на услугите, осигуряване на прозрачност на държавните поръчки, развитие на конкуренцията, проблеми при дейностите по държавните поръчки, а също и конкретни изисквания към оборудването и материалите, използвани на ядрените обекти.

В церемонията за тържественото откриване на «АТОМЕКС-2016» взеха участие:

- генералният директор на ДК «Росатом» Алексей Лихачов,
- заместник генералният директор на ДК «Росатом» Кирилл Комаров;
- заместник генералният директор по обществените поръчки, материално-техническото осигуряване и управлението на качеството в ДК «Росатом» Роман Зимонас;
- заместник ръководителят на Федералната антимонополна служба Максим Овчинников и други.

През тази година за първи път на площадката на форума беше организирана специална зона за индивидуални срещи-преговори във формат B2B – «Борса на контактите».
Делегатите и изложителите имаха уникалната възможност да се възползват от системата за организиране на делови срещи между участниците в «АТОМЕКС-2016» по време на провеждането на мероприятието.
В рамките на форума се състояха около 130 индивидуални срещи на доставчици с представители на компаниите АО «Атомэнергомаш», АО «ТВЭЛ», Группа компаний ASE, АО «Концерн Росэнергоатом», АО «ДЕЗ», АО «РАОС ПРОЕКТ» и други.

На щанда на ДК «Росатом» работеше онлайн брояч, който на всеки час показваше на участниците актуална информация от електронните търгове на площадката.
Като цяло за двата дни 139 компании получиха поръчки от предприятията на ядрения отрасъл на обща стойност 1 633 647 911,10 рубли.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари