ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Завършиха подготвителните дейности за изграждане на трети и четвърти блок на АЕЦ Куданкулам в Индия

17.10.2016

 В рамките на срещата на върха БРИКС на 15 октомври 2016 година се състоя официалната церемония за предаване в експлоатация на втори енергоблок и заливането на първия бетон в основите на блокове №№ 3, 4 на АЕЦ “Куданкулам” в Индия – първият и най-важен обект на руско-индийското сътрудничество в сферата на ядрената енергетика.

Церемонията се осъществи в режим на видеомост между президента на РФ Владимир Путин, премиера на Индия Нерендра Моди и президента на групата компании ASE Валерий Лимаренко на площадката за изграждане на АЕЦ “Куданкулам”.

“Ние дадохме старт на нов мащабен проект по съоръжаване на трети и четвърти енергоблок, подчерта Лимаренко. Днешното начало на втория етап на АЕЦ “Куданкулам”, което започва с изливането на първия бетон в основната плоча на блокове №№ 3 и 4, представлява много важен етап на провереното във времето руско-индийско сътрудничество.
Предстои ни напрегната работа, но ние сме уверени, че само с индийските партньори ще успеем да постигнем успехи в нашата съвместна работа за благото на двете държави.
Като цяло, съоръжаването на АЕЦ “Куданкулам” е ярък пример за успеха на руските ядрени технологии на световните пазари”.

За база при изграждането на АЕЦ “Куданкулам” служи проектът на АО «Атомэнергопроект» с енергоблокове ВВЭР-1000 MW, които напълно отговарят на изискванията на съвременните нормативно-технически документи на Русия, МААЕ и са сертифицирани за съответствие с изискванията на клуба на европейските експлоатиращи организации (EUR).

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-151792?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари