ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Приключи дефектоскопията на кръговия шев на полукорпуса на реактора РИТМ-200

16.10.2016

На площадката на „ЗиО-Подолск“, който е част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“, завърши контролът на качеството на кръговия шев на полукорпуса на втори реактор на силовата установка РИТМ-200 за първия сериен универсален ядрен ледоразбивач по проект 22220 „Сибир“.

Кръговият шев съединява двете части на корпуса на реактора – фланец и обечайка.

Това заваръчно съединение се отнася към шевовете от първа категория, затова към качеството на проверяваната продукция има максимално високи изисквания.
Специалистите извършиха проверка на качеството като използваха три вида контрол: радиографски, ултразвуков и капилярна дефектоскопия.
Бе направена пълна проверка на кръговия шев с диаметър 2,6 м и дебелина 150 мм. Резултатите от проверката са показали, че заварката е изпълнена със 100% качество.

Реакторната установка РИТМ-200 влиза в състава на главната енергийна установка на ледоразбивач от ново поколение и включва два реактора с мощност 175 MW всеки.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/zavershen-kontrol-kachestva-koltsevogo-shva-na-polukorpuse-silovoy-ustanovki-ritm-200-/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари