ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Приключи дефектоскопията на кръговия шев на полукорпуса на реактора РИТМ-200

16.10.2016

На площадката на „ЗиО-Подолск“, който е част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“, завърши контролът на качеството на кръговия шев на полукорпуса на втори реактор на силовата установка РИТМ-200 за първия сериен универсален ядрен ледоразбивач по проект 22220 „Сибир“.

Кръговият шев съединява двете части на корпуса на реактора – фланец и обечайка.

Това заваръчно съединение се отнася към шевовете от първа категория, затова към качеството на проверяваната продукция има максимално високи изисквания.
Специалистите извършиха проверка на качеството като използваха три вида контрол: радиографски, ултразвуков и капилярна дефектоскопия.
Бе направена пълна проверка на кръговия шев с диаметър 2,6 м и дебелина 150 мм. Резултатите от проверката са показали, че заварката е изпълнена със 100% качество.

Реакторната установка РИТМ-200 влиза в състава на главната енергийна установка на ледоразбивач от ново поколение и включва два реактора с мощност 175 MW всеки.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/zavershen-kontrol-kachestva-koltsevogo-shva-na-polukorpuse-silovoy-ustanovki-ritm-200-/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари