ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Какво представлява Световният енергиен конгрес?

12.10.2016

От 9-ти до 13-ти октомври в Истанбул се провежда Световният енергиен конгрес. Форумът се събира на всеки три години и представлява най-авторитетната площадка за обсъждане глобалните проблеми на енергетиката.

 

През тази година в рамките на конгреса са планирани около 40 дискусионни заседания. В тях ще участват около 250 докладчици от 85 държави по света.

Световният енергиен конгрес се организира от Световния енергиен съвет – най-голямата международна неправителствена организация, създадена през 1923 година по инициатива на Великобритания и редица други икономически и промишлено развити страни от Европа и Северна Америка.

В сферата на дейност на съвета са: въпросите по добиването, обработването, транспортирането, разпределението и използването на различните енергийни ресурси (газ, нефт, въглища, електроенергия и ядрена енергия), развитието на ВЕИ на нетрадиционните източници на енергия.

 

Какви теми ще е обсъждат на форума тази година?

Централната тема за тази година – “Покоряване на нови върхове” е свързана с проблемите на развитието на енергийната сфера до 2060 година.
В дневния ред има такива въпроси, като енергийните системи на бъдещето, определяне на новите възможности за бизнеса, предизвикателствата в сферата на осигуряване на енергийната сигурност, устойчивото енергийно развитие на страните от Африка.

Очаква се в хода на дискусиите страните да обсъдят ситуацията с цените на нефта. Страните – членки на ОПЕК на неформална среща на 28 септември в Алжир успяха да се договорят за ограничаване добива на нефт на ниво 32,5–33 милиона барела в денонощие.
На формалната среща на страните от ОПЕК на 30-ти ноември страните-износителки планират да утвърдят това решение, а също да определят квотите за добив на нефт на всяка от страните.

Подробности на: http://www.wec2016istanbul.org.tr/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари