ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” посети Машиностроителния завод на ТВЭЛ под Москва

07.10.2016

На работно посещение в ПАО «Машиностроительный завод“ беше новият изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Андреев

 

Иван Андреев разгледа цеха на основното производство на ПАО «МСЗ», където беше подробно запознат с технологичните процеси при производството на горивните таблетки, изработването на топло-отделящи елементи, комплектация на топло-отделящи сборки и производство на поглъщащи елементи и органи за регулиране на системата за управление и зашита.

Както отбеляза съпровождащият българския колега старши вицепрезидент по търговията и международния бизнес на  АО «ТВЭЛ» Олег Григорьев, в продължение на многогодишната експлоатация на руското ядрено гориво в реакторите на АЕЦ “Козлодуй” не са били открити никакви, даже и най-незначителни отклонения.
Това, преди всичко, е заслуга на колектива на атомната електроцентрала, който отделя приоритетно внимание на културата на експлоатация на АЕЦ и на безопасността.

За този успех има принос и ПАО «МСЗ», който постоянно усъвършенства производството, внедрява нови технологии, автоматизира производствените процеси за изключване на човешкия фактор.
”Производството на предприятията на Горивната компания ТВЭЛ непрекъснато се развива, модернизира, затова нашето взаимодействие с партньорите от България има надежден и дългосрочен характер”, подчерта той.

Изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” отбеляза, че сътрудничеството между българската атомна електроцентрала и Горивната компания ТВЭЛ – това е голям взаимноизгоден опит, подкрепен от години безаварийна работа.
”Високата култура на производството, автоматизацията, контролът на качеството на продукцията в предприятията на АО «ТВЭЛ» – всичко това подкрепя нашето надеждно взаимодействие”, подчерта Иван Андреев.

Източник: http://www.tvel.ru/wps/wcm/connect/tvel/tv…b12bb3d9454a375

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари