ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Дейта-центърът на оператора на белгийските АЕЦ не е защитен от кибер-атаки

07.10.2016

Компанията оператор на белгийските АЕЦ Electrabel не осигурява надеждна защита от кибератаки на вътрешната си документация със секретен и конфиденциален характер.

 

 

Това съобщи белгийският ежедневник Sudpresse.

Според данни от одит, проведен по поръчка на белгийската Федерална агенция за ядрена безопасност, при Electrabel са открити 26 несъответствия с изискванията на режима за секретност. Electrabel е оператор на АЕЦ „Тианж“ и АЕЦ „Дул“.

Документи, маркирани като конфиденциални и секретни, не се водят на отчет.
Освен това, до някои от тях може да се получи достъп и от други места, освен от секретните компютри, които се намират в специални помещения с ограничен достъп.

Като пример се посочва, че без знанието на Electrabel, в една от компаниите, свързани с АЕЦ „Дул“, са се оказали документи, свързани с модернизацията на системите за външна сигурност на централата.

Източник: https://ria.ru/world/20161005/1478538995.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари