ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


НВАЕЦ-2 – Бетонирането на купола на ядрения остров на втори енергоблок е изцяло завършено

05.10.2016

Дейностите по бетонирането на купола на външната защитна обвивка на сградата на реактора на Втори енергоблок на Нововоронежската АЕЦ – 2 приключиха успешно. Това е последният етап на работата по монолитните конструкции на сградата на реактора.

 

Дейностите по бетонирането на купола се проведоха в съответствие с графика на изграждане в течение на два месеца и половина.
При бетонирането на купола бяха използвани общо 1500 куб. метра бетон.
По време на изпълнение на дейностите се осъществяваше постоянен контрол на качеството на бетона, доставян непосредствено за куполната част на сградата на реактора.

„Завършването на дейностите ни позволява да говорим за това, че сградата на реактора достигна проектните си размери“, отбеляза Виталий Полянин, вицепрезидент на Групата компании ASE, част от руската държавна корпорация „Росатом“.
„И специалистите могат да пристъпят към монтаж на системите за безопасност, разположени вътре в реакторната сграда“, заяви той.

 

По проекта за строителството на Нововоронежката АЕЦ-2 са предвидени две защитни обвивки на сградата на реактора – вътрешна и външна. Вътрешната обвивка има за цел да предотврати излизането на радиоактивни вещества в околната среда извън сградата на реактора при евентуална авария. А външната обвивка заедно с вътрешната, служат за физическа защита от природни и техногенни външни въздействия, включително земетресения, урагани, дори падане на самолет.

http://www.niaep.ru/journalist/news/ca0d85804e765dc1b6acfe9cbf807288

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари