ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Лондон бе подпидписан окончателния договор за изграждане на АЕЦ Hinkley Point C

03.10.2016

Правителството на Великобритания подписа официален договор за строителството на АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ с Франция и Китай, съобщи Ройтерс.

 

От френска страна в процедурата участва министърът на външните работи на Франция Жан-Марк Еро, който отбеляза, че това е „добра сделка“.
„Знам, че тя предизвиква въпроси, особено във Франция, но е възможност за бъдещето на цялата индустрия“, каза той.

Според договора, френската енергийна корпорация EDF и китайската CGN ще построят АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“, като инвестициите се оценяват на близо 18 милиарда лири.

През юли Великобритания отложи утвърждаването на проекта заради неодобрението на премиера Тереза Мей относно участието на китайската CGN.
Началото на строителството на централата бе предвидено за средата на 2019 г. Очаква се Великобритания да не влага средства в проекта, но за обезпечаване на вложените от инвеститорите средства, в течение на 35 години да купува произведената електроенергия на гарантирана цена от 92 лири за MWh. Това е два пъти повече от настоящата пазарна тарифа.

Новата централа ще бъде първата построена АЕЦ във Великобритания за последните 20 години и трябва да осигури 7% от общата нужда на страната от електроенергия.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/NN-Final-contracts-signed-for-Hinkley-Point-C-project-2909164.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари