ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Проектът за АЕЦ “Пакш-2” получи екологична лицензия

03.10.2016

Упълномощеният представител на унгарското правителство за разширяването на АЕЦ „Пакш“ Атила Асоди съобщи, че компетентното правителствено ведомство на област Бараня е издало екологичен лиценз за проекта за АЕЦ „Пакш“ 2.

 

„Лицензът на екологичното ведомство потвърждава, че проектът изпълнява изискванията на Европейския съюз и Унгария за опазване на околната среда“, заяви Асоди за информационна агенция МТИ.
Той подчерта, че получаването на лиценз е много важна крачка в хода на процеса по разрешаване и осъществяване на проекта за строителство на нова АЕЦ в Унгария.

Унгария създаде прецедент при осигуряване на право за широк достъп на обществеността в хода на приемане на решението.
Асоди добави, че информацията е била достъпна на сайтовете на компетентното ведомство на проектната компания за АЕЦ „Пакш“ 2. Тя е подала на 19 декември 2014 г. доклад с обем от 2000 страници.
В процеса на получаването на лиценз е проведено и международно екологично изследване. От екологичното ведомство е било осигурено участие на обществеността в процеса на лицензиране. В тези рамки е осъществено обществено изслушване в град Пакш на 7 заинтересовани страни – Германия, Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия, Румъния и Украйна.

Източник: http://www.rosatom.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари