ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


До края на 2018 година Армения ще избере проект за нова АЕЦ

30.10.2016

В рамките на една-две години Армения ще избере проект, по който ще се строи новият енергоблок на Арменската АЕЦ. Това съобщи заместник-министърът на енергетиката и природните ресурси на страната Арег Галстян.

 

„Имаме 10 години, за да започнем строителството на същото място, където е разположена Арменската АЕЦ. Определихме, че това ще бъде реактор ВВЕР“, съобщи Галстян.
Страната има една, максимум две години, за да вземе окончателно решение за проекта за новия енергоблок, уточни заместник-министърът.

Арменската АЕЦ, разположена до град Мецамор, на 30 км от Ереван, бе спряна през март 1989 г., след земетресението в Спитак. Тя повторно бе въведена в експлоатация през ноември 1995 г. По оценка на експертите АЕЦ може да функционира до 2016 г.

През март 2014 г. правителството на Армения взе решение за удължаване на сроковете на експлоатация на Втори енергоблок на централата заради забавянето на строителството на новия енергоблок. „Росатом“, заедно с арменските си колеги, работи по реализиране на проекта за удължаване на срока на експлоатация на АЕЦ с 10 години – до 2026 г.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2016/09/28/69272

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари