ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


До края на 2018 година Армения ще избере проект за нова АЕЦ

30.10.2016

В рамките на една-две години Армения ще избере проект, по който ще се строи новият енергоблок на Арменската АЕЦ. Това съобщи заместник-министърът на енергетиката и природните ресурси на страната Арег Галстян.

 

„Имаме 10 години, за да започнем строителството на същото място, където е разположена Арменската АЕЦ. Определихме, че това ще бъде реактор ВВЕР“, съобщи Галстян.
Страната има една, максимум две години, за да вземе окончателно решение за проекта за новия енергоблок, уточни заместник-министърът.

Арменската АЕЦ, разположена до град Мецамор, на 30 км от Ереван, бе спряна през март 1989 г., след земетресението в Спитак. Тя повторно бе въведена в експлоатация през ноември 1995 г. По оценка на експертите АЕЦ може да функционира до 2016 г.

През март 2014 г. правителството на Армения взе решение за удължаване на сроковете на експлоатация на Втори енергоблок на централата заради забавянето на строителството на новия енергоблок. „Росатом“, заедно с арменските си колеги, работи по реализиране на проекта за удължаване на срока на експлоатация на АЕЦ с 10 години – до 2026 г.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2016/09/28/69272

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари