ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


До края на 2018 година Армения ще избере проект за нова АЕЦ

30.10.2016

В рамките на една-две години Армения ще избере проект, по който ще се строи новият енергоблок на Арменската АЕЦ. Това съобщи заместник-министърът на енергетиката и природните ресурси на страната Арег Галстян.

 

„Имаме 10 години, за да започнем строителството на същото място, където е разположена Арменската АЕЦ. Определихме, че това ще бъде реактор ВВЕР“, съобщи Галстян.
Страната има една, максимум две години, за да вземе окончателно решение за проекта за новия енергоблок, уточни заместник-министърът.

Арменската АЕЦ, разположена до град Мецамор, на 30 км от Ереван, бе спряна през март 1989 г., след земетресението в Спитак. Тя повторно бе въведена в експлоатация през ноември 1995 г. По оценка на експертите АЕЦ може да функционира до 2016 г.

През март 2014 г. правителството на Армения взе решение за удължаване на сроковете на експлоатация на Втори енергоблок на централата заради забавянето на строителството на новия енергоблок. „Росатом“, заедно с арменските си колеги, работи по реализиране на проекта за удължаване на срока на експлоатация на АЕЦ с 10 години – до 2026 г.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2016/09/28/69272

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари