ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ: Иран изпълнява задълженията си по ядрената сделка

17.09.2016

От МААЕ съобщиха, че Иран не е превишил границата от 130 тона тежка вода, а запасите от ниско обогатен уран са под нивото от 300 килограма.

 

Иранската страна не нарушава задълженията си, поети в рамките на споразумението с “шесторката” от международни посредници по ядрения проблем, се казва в поредния тримесечен доклад на МААЕ, извадки от който публикуваха в четвъртък западните СМИ.

“За отчетния период Иран не е превишил котата от 130 тона тежка вода, а запасите от ниско-обогатен уран са под нивото от 300 килограма”, се отбелязва в документа.

В съобщенията се цитират думите високопоставен дипломат, който е запознат със съдържанието на доклада.
Той заявява, че в документа няма никакви данни за дейността на Иран в ядрената сфера, които биха предизвикали безпокойство.

От своя страна, представителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонер заяви на брифинг в четвъртък, че американската страна изучава изводите на МААЕ.

Източник: http://telegraf.com.ua/mir/blizhniy-vostok/2826662-magate-iran-soblyudaet-obyazatelstva-po-atomu-2.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари