ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF ПЛАНИРА ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЗАЩИТЕНОСТТА НА АЕЦ СРЕЩУ НАВОДНЕНИЯ ….

24.09.2011

«Electricite de France» (EDF) планира да подобри защитата на своите  АЕЦ срещу наводнения. Обсъжда се също осигуряването на допълнителни източници за охлаждаща вода и резервни дизел-генератори за авариино електрозахранване на всичките 58 блока на френските АЕЦ, съобщава «Bloomberg».

 Това става ясно от отчета, изпратен от компанията на 15 септември в Надзорния орган по ядрена безопасност на Франция (ASN). Отчета е изпратен в изпълнение на изискванията за провеждане на проверките на състоянието на безопасността (стрес-тестове) на френските ядрени обекти, инициирани от Европейския Съюз и ASN в светлината на аварията на АЕЦ “Фукушима-1”.

 В отчета на EDF не се прилага оценка на стойността на допълнителните мероприятия за повишаване на безопасността.

Сред останалите мерки за повишаване на безопасността се предлага създаването на групи за бързо реагиране, разполагащи с противопожарни автомобили, способни бързо да доставят вода на всяка площадка.

 

След проблемите през последните години с аутсорсига, EDF вече планира да намали дела му, особено в работите по ремонта и обслужването на атомните електроцентрали. Ще бъде премахната възможността – подизпълнителите да наемат нови подизпълнители (от трето и последващи нива), което е предпоставка за намаляване на ефективността на контрола, размиване на отговорността и влошаване на качеството. 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари