ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Ленинградската АЕЦ беше разглобена и подготвена за съхранение десет-хилядната касета ОЯГ

31.08.2016

В Ленинградската АЕЦ, в цеха за съхраняване и третиране на ядрено гориво, бе разделена и преместена в металобетонен контейнер десетхилядната облъчена топлоотделяща сборка.

 

След разделянето и опаковането отработилото ядрено гориво се насочва към сухото хранилище на площадката на минно-химическия комбинат ГХК.

За целия период на експлоатация на четирите енергоблока на Ленинградската АЕЦ от активната зона на реакторите ще бъдат извадени близо 65 000 горивни касети.
„По този начин, около една шеста от тях вече са подготвени за съхранение“, съобщиха от централата.

От 2014 г. комплексът за контейнерно съхранение на отработеното ядрено гориво на Ленинградската АЕЦ работи с производителност разделяне на 12 облъчени топлоотделящи сборки на денонощие и зареждане на един контейнер в седмицата.
По думите на началника на цеха Владимир Симонов, се планира по-нататъшно увеличаване на производителността.

Подробности на: http://www.nuclear.ru/news/100146/

Б.Р. Убеден съм, че и най-добре запознатите с управлението и сухото съхраняване на ОЯГ от реакторите ВВЕР след като са прочели горното съобщение си задават множество въпроси.
Вместо да гадаят – на по-голяма част от тях могат да намерят отговорите в презентацията на: http://www.osatom.ru/mediafiles/u/files/zasedania_2015/Zasedanie_13.04.2015/Lozhnikov_I.N.__O_rezultatax_vnedreniya_texnologii_kontejnernogo_xraneniya_i_vyvoda_OYAT_LAES.pdf

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари