ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АО «ВНИИНМ»: поредният етап по проекта «Прорыв» е завършен

31.08.2016

АО «ВНИИНМ» (влиза в горивната компания на Росатом “ТВЭЛ”) завърши поредния етап от държавния договот за изпълнение на научно-изследователски и проектно-конструкторски работи (НИОКР)в рамките на проекта «Прорыв» за създаване на модул за преработка на ОЯГ и технология за кондициониране на РАО, който се създава на опитно-демонстрационния комплекс на площадката на АО «СХК».

 

 

Получените данни са необходими за предсказване поведението на йоните на плутоний и нептуний в технологична среда.

Научният ръководител – главният технолог по разработване на технологията за пристанционната преработка на ОЯГ в АО «ВНИИНМ» Константин Двоеглазов поясни, че остават още три етапа от държавния договор.

- На СХК бе създадена мащабна лабораторна установка, на която ние можем да изпитаме целия технологичен процес. Предстои ни интересна работа. Стендът дава възможност да се работи без прекъсване в продължение на три дни.
Това е необходимо за да се получат представителни резултати относно устойчивата работа, както на самата технология, така и на използваното оборудване.
През тази година ние ще изследваме една от разработените от нас схеми. В резултат ние трябва да получим резултати, които да потвърдят предварителните изследвания по такива заложени параметри, като коефициент на очистването, получаване на ядрените материали в готова форма и устойчивост на технологичния процес за продължителновреме.

Източник: http://sdelanounas.ru/blogs/82380/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари