ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция ще затвори АЕЦ «Фесенхайм»

28.08.2016

Правителството на Франция и националната енергийна компания EDF се договориха за прекратяване експлоатацията на АЕЦ «Фесенхайм».

 

Прес-секретарят на Министерството на енергетиката заяви, че компанията ще получи първия транш от компенсациите в размер на 100 милиона евро в съвсем обозримо бъдеще.
Останалите траншове ще последват първия, но отказа да посочи график.

Според думите му, графикът за изплащане не е утвърден, понеже ще зависи от различни фактори, например цената на електроенергията през следващите няколко години.

Правителството се съгласи да изплати на оператора 400 милиона евро, като първият транш ще бъде преведен на компанията през 2019 година, още 300 милиона евро EDF ще получи след година.

Затварянето на атомната електроцентрала беше едно от предизборните обещания на Франсоа Оланд.

По-рано се планираше централата да бъде изведена от експлоатация през 2016 година, но срокът беше променен. Това предизвика подаване на жалба в Европейската Комисия срещу ПСЕ на АЕЦ в Белгия.
Местните власти в Холандия искат да се направи независима инспекция на АЕЦ.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2016/08/25/fessenhajm-zakroyut/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари