ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Курчатовският институт се превръща в мощен научен технопарк с участието на Росатом

16.08.2016

На 11 август 2016 г. кметът на Москва Сергей Собянин и президентът на Курчатовския институт Михаил Ковалчук обявиха създаването на технопарк на базата на Курчатовския институт.

 

В състава на технопарка ще има два иновационни клъстера – радиофармацевтичен и по технологии за свръхпроводимост, в които ще влязат и много други московски научни институти, предприятия и ВУЗ-ове, специализирани в тези сфери.

Според думите на Собянин, присъждането на статут на технопарк на водещия изследователски център на Русия ще даде възможност там да се помещават иновационни предприятия за комерсиализация на разработките на Курчатовския институт и последващото им излизане на пазара.

„Фактически, Курчатовският институт вече много години е пълноценен технопарк, в който работят не само основният научен екип, но и малки иновационни фирми.
Затова ние взехме решение да узаконим това положение, официално предоставяйки на Курчатовския институт статут на научен технопарк, който ще бъде най-големият в Москва“, добави Собянин.

Още много подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-primet-uchastie-v-sozdanii-tekhnoparka-na-baze-nits-kurchatovskiy-institut/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари