ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай заплашва Великобритания с влошаване на отношенията заради задържането на строежа на АЕЦ Hinkley Point C

10.08.2016

Посланикът на Китай в UK Лю Сяомин заяви, че е възможно отношенията между двете държави да се влошат поради задържането на вземането на решение за строителството на атомната електроцентрала Hinkley Point C в графство Съмърсет.

 

Това съобщава Financial Times. Според думите му, взаимното доверие може да бъде заплашено, ако британското правителство не одобри сделката.

Китай планира да заплати 1/3 от проекта, общата стойност на който се оценява на 18 милиарда лири (23,5 милиарда долара).
През юли френската компания EDF, която е основен инвеститор на проекта, реши да започне строителството в графство Съмърсет, обаче властите в UK внезапно заявиха, че искат до началото на есента да преразгледат проекта.
Според някои данни причината за забавянето е, че новият премиер Тереза Мей е обезпокоена във връзка с участието на Китай в ядрения проект. В нейното обкръжение споделят същото чувство.

За сведение – независимо от намаляването на темповете на икономически растеж, Китай планира да запази позицията си на втора икономика в света.

Подробности на: http://ru.tsn.ua/svit/kitay-ugrozhaet-velikobritanii-uhudsheniem-otnosheniy-iz-za-postroyki-aes-687485.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари