ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започва модернизацията на втори енергоблок на Колската АЕЦ

03.08.2016

От трети август на втори енергоблок на Колската АЕЦ започва среден ремонт на с модернизация на различните системи, включително сеизмичният контрол и системите за управление и защита (СУЗ) на реактора. Това съобщиха за “Би-порт” от пресслужбата на централата.

 

 

“В хода на работата също ще бъдат изрязани осем тамплета за изследване свойствата на метала на корпуса на реактора и процедура за отгряването му – термообработка, насочена към възстановяване механичните свойства на заваръчните съединения, повишаване на ресурса и безопасността на експлоатацията”, съобщават от пресцентъра на централата.

Източник: http://www.b-port.com/news/item/185882.html

Б.Р. Първи и втори енергоблок на Колската АЕЦ са с реактори ВВЭР-440/В230 – същите като нашите 4 блока.Пуснати са в експлоатация през 1973 и 1974 година.
Нашите блокове ВВЭР-440/В230 са въведени съответно през 1974 – 1975 година и в периода  1980 – 1982 г.

Блоковете на Колската АЕЦ са претърпели множество модернизации с цел ПСЕ.

А къде сме ние?

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари