ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Още като министър на вътрешните работи Тереза Мей е имала възражения срещу проекта за АЕЦ “Hinkley Point C”

03.08.2016

Настоящият премиер на Великобритания Тереза Мей е изразила възражения срещу проекта за АЕЦ „ Hinkley Point C “ по време на коалиционното правителство, заяви бившият министър на енергетиката и промишлеността на Великобритания Винс Кейбъл.

 

Кейбъл твърди, че Мей, като вътрешен министър, не е била доволна от ентусиазираното отношение на бившия министър на финансите Джордж Озбърн към китайските инвестиции.

След като Мей неочаквано отложи стартирането на правителствената подкрепа за новата централа, Кейбъл описа решението като тромаво, но разбираемо.

„Когато бяхме част от правителството, Тереза Мей беше наясно, че не е доволна от подхода към китайските инвестиции, който имахме, и че Джордж Озбърн в частност ги промотираше, и си спомням, че тя изрази възражения срещу проекта по това време“, заяви Кейбъл.

Бордът на френската EDF гласува за стартиране на дълго отлаганият съвместен проект в четвъртък (28 юли), а „Даунинг стрийт“ се отдръпна от подписването и го отложи за есента. Този ход изненада шефовете на EDF, които бяха готови да подпишат договора с правителството на следващия ден.

Подробности на: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jul/31/hinkley-offers-useful-guide-to-mays-plans-cameron-legacy

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари