ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Опростяването на лицензирането в Турция може да ускори изграждането на АЕЦ “Аккую”

30.07.2016

Приетите от Турция промени в законодателството, които опростяват режима на лицензиране, ще позволят да се ускори строителството на проектираната съвместно с Русия АЕЦ „Аккую“.

 

Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак.

„Ние действително имахме проблеми, свързани с това, че турското законодателство не позволяваше в опростен режим да се получава лиценз, а за да започне да се реализира проектът в пълен обем трябват голям брой лицензи.
Затова, приетите изменения в турското законодателство, които бяха направени в последно време, дават възможности проектът да започне да се реализира с по-високи темпове“, заяви Новак.

Междуправителственото споразумение между Русия и Турция за сътрудничество за строителството и експлоатацията на АЕЦ „Аккую“ в района на град Мерсин в южна Турция бе подписано през 2010 година.
Проектът включва четири енергоблока ВВЕР-1200.
Стойността му е около 20 милиарда долара.

Подробности на: http://ria.ru/economy/20160729/1473125489.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19