ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Кириенко не изключи възможността през есента да се подпише договорът за третия етап на АЕЦ “Куданкулам” в Индия

26.07.2016

През есента на тази година „Росатом“ може да подпише договор за строителството на Пети и Шести блок на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия. Това съобщи генералният директор на руската държавна корпорация „Росатом“ Сергей Кириенко.

 

Документите за изграждането на третия етап на централата са в етап на съгласуване, каза през юни Юрий Ушаков, помощник на президента на Русия.

„Най-големият съвместен проект в областта на енергетиката е изграждането с руска помощ на АЕЦ „Куданкулам“. Първи енергоблок функционира на пълна мощност, Втори енергоблок се намира на етап на физически пуск.
Води се подготовка за строителство на втория етап (Трети и Четвърти енергоблок), съгласуват се документите по третия етап на централата (Пети и Шести енергоблок)“, заяви Ушаков.

В интервю за телевизия НТВ Кириенко съобщи през юни, че през 2016 г. „Росатом“ планира да подпише договори за строителството на Пети и Шести енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“.

 

За справка

АЕЦ „Куданкулам“ се изгражда в Индия в рамките на двустранно споразумение от 20 ноември 1988 г. и допълнение от 21 юни 1998 година.
През 2002 г. под управлението на АО „Атомстройекспорт“ започна строителството на първите два енергоблока с реактори ВВЕР-1000 с обща мощност 2000 MW.

Първи енергоблок е предаден в експлоатация. Строителството на Втори енергоблок вече е завършено, като сега там се настройва оборудването.

През април 2014 г. Русия и Индия подписаха генерално рамково споразумение за втория етап на АЕЦ „Куданкулам“, който включва Трети и Четвърти енергоблок.

Подробности на: http://www.interfax.ru/world/520195

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари