ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Инсталираната мощност на слънчевите панели в световен мащаб може да се увеличи 10 пъти до 2030 година.

29.07.2016

 Инсталираната мощност на всички установки по света за производство на електроенергия с помощта на фотоволтаични панели може да се увеличи повече от 10 пъти до 2030 година благодарение на на намалените разходи за производството им, се казва в отчета на Международната агенция по възобновяеми енергийни източници (IRENA).

Според оценките на организацията, мощността може да достигне до 1760-2500 GW през 2030 година в сравнение със сегашните 227 GW.
За този период делът на слънчевата енергия в световната енергийна кошница може да скочи от днешните 2% до 13%.
За най-перспективни пазари агенцията счита Русия, Бразилия, Китай, Израел, Йордания, Мексико, Филипините, Саудитска Арабия, ЮАЕ и Турция.

Според думите на генералния директор на IRENA Аднан Амин, през следващото десетилетие производителите на слънчеви батерии ще успеят да намалят производствените разходи почти с 60%.

Инвестициите в слънчевата енергетика са повече от половината от финансовите вливания във ВЕИ, според доклада на агенцията.
През миналата година инвестициите за поставяне на панели на покривите на частните домове по света са били $67 милиарда, докато генериращите компании са закупили слънчеви панели за 92 милиарда долара.

Източник: http://uaenergy.com.ua/post/26360/generatsiya-elektroenergii-solnechnymi-panelyami-v-mire/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари