ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русатом Сервис и АЕЦ “Тянван” в Китай задълбочават сътрудничеството си

30.07.2016

През юли 2016 година делегация на АО «Русатом Сервис» водена от генералния директор Е.А. Салков посети АЕЦ “Тянван” в КНР.

 

В хода на срещите генералният директор на Цзянсуската Корпорация по ядрена енергетика (JNPC) господин Вай Голян обсъждаха въпросите на стратегическото сътрудничество и развитие на нови направления в съвместната дейност.

Страните отбелязаха, че за изминалите 3 години общият обем на подписаните договори за доставка на оборудване, ЗИП и предоставяне на услуги за АЕЦ “Тянван” е надминал 50 милиона долара. Освен това, вече успешно са реализирани редица проекти.
Към момента на различни етапи на реализация се намират около 20 съвместни проекти, а още повече са на пред-договорен етап.

Правейки равносметка от срещата, страните са констатирали, че, развивайки традиционната форма на сътрудничеството, е необходимо да се търсят и други възможности за работа на новите пазари.
”Ние сме много доволни от достигнатото ниво на взаимодействие с китайските колеги и сме уверени, че занапред ни очакват още много успешни и мащабни проекти”, коментира срещата Евгений Салков.

Източник: http://www.rusatomservice.ru/ru/news/451.html#rusatom

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19