ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Колската АЕЦ пристигнаха участници във Форума на надзорните органи от страните експлоатиращи реактори ВВЭР

13.07.2016

Участниците в 23-то заседание на Форума на регулаторните органи от страните, експлоатиращи реактори ВВЭР посетиха Колската АЕЦ.

 

Ръководствата на надзорните органи в сферата на ядрената енергетика от Армения, България, Унгария, Русия, Чехия, Финландия, Индия и Китай обмениха информация за измененията в областта на регулиране на ядената и радиационна безопасност, станали в страните им през последната година.

Като наблюдатели в работата на Форума участваха представители на Германия и МААЕ

Директорът на Колската АЕЦ Василий Васильевич Омельчук сподели с гостите опитът при експлоатацията във връзка с повишаване на безопасността на АЕЦ.

“Едно от основните направления на нашата дейност е модернизацията на оборудването – насочено към повишаване на надеждността на експлоатацията. С тази дейност започнахме системно да се занимаваме в началото на 90-те години. За този период са реализирани хиляда и петстотин проекта на стойност, еквивалентна на 1 милиард долара”, заяви Василий Омельчук.

Подробности на: http://severpost.ru/read/43668/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари