ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Марош Шефчович – Европейската енергетика се нуждае от големи инвестиции

11.06.2016

В София се проведе 14-та годишна конференция на Газовата инфраструктура на Европа (Gas Infrastructure Europe), чиито домакин е „Булгартрансгаз“.

 

В рамките на GIE София е домакин и на среща на енергийните министри от страните-участници в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, чиито ротационен председател през последната година бе нашата страна.

Европа се нуждае ежегодно от не по-малко от 205 милиарда евро в енергийния сектор, заяви пред участниците в ежегодната конференция по развитието на газовата инфраструктура заместник-ръководителят ЕК за енергийния съюз Марош Шефчович.

“Енергетиката на ЕС се нуждае от големи инвестиции. Ежегодно в този сектор трябва да се влагат повече от 205 милиарда евро”, каза той.

Представителят на Европейската комисия подчерта, че приоритетна задача е възстановяването на инвестициите в енергетиката и в стратегическите проекти.

“За периода до 2017 година ние планираме да вложим 315 милиарда евро в енергетиката и в реалната икономика”, съобщи той.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари