ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Дневен център за деца с аутизъм „Дъга“ беше представен в предаването „Хоризонт до обед“ на Българското национално радио.

04.06.2016

 

Два дни преди “Международния ден за защита на детето” в репортажа на Надежда Цекулова, директорът на център „Дъга“ Ани Андонова, психологът Наталия Николова и логопедът Галя Радкова разказват за наличната материална база в центъра, спектъра от прилагани терапии, липсващите вече свободни места и оскъдния брой центрове за работа с деца с проблеми от аутистичен спектър, финансирани от държавата.

 

 

Коментира се необходимостта от ранна интервенция за адекватната адаптация на децата-аутисти, по-лесното им приучаване към самостоятелност и приобщаването им към обществото.

„Нашата идея беше тук да се занимаваме с децата интензивно в тази ранна детска възраст, за да има приемственост между услугите. След това тези деца да нямат нужда от ежедневна подкрепа, защото те идват тук всеки ден, а да посещават другата услуга – центърa за рехабилитация и да бъдат подкрепени, които могат, да отидат в училище“, – казва г-жа Андонова.

Резюме и пълен запис на репортажа можете да чуете на сайта на БНР.

А ние продължаваме да се надяваме, че с ваша помощ ще успеем да съберем необходимите средства за увеличаването както на местата в център „Дъга“, така и на спектъра от прилагани терапии.

Благодарим ви!

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари