ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Участниците на «АТОМЭКСПО 2016» ще обсъдят перспективите пред световната ядрена енергетика

29.05.2016

 Едно от ключовите събития през втория ден от работата на VIII Международен форум «АТОМЭКСПО 2016», който ще се проведе от 30 май до 1 юни в Москва, ще бъде пленарната сесия “Бъдещето на ядрената енергетика. Новите играчи”.

Сесията ще бъде посветена на общите въпроси за развитието на ядрената енергетика, а също и въпросите за сътрудничеството със страните, планиращи да развиват ядрената енергетика и основните аспекти на комплексното предложение на “Росатом”.

Модератор на сесията ще бъде генералният директор на Световната Ядрена Асоциация (WNA) Агнета Райзинг.

“Аз съм уверена, че «АТОМЭКСПО 2016» ще предостави прекрасна възможност да определим и да се съсредоточим върху подходите, ориентирани към конкретни решения и да намерим пътя за обединяване на цялата ядрена общност – научни изследвания, правителство, проектиране, експлоатация, извеждане от експлоатация и утилизиране на отпадъците, които ще играят съответната роля в посока за достигането на общата цел, да се гарантира, че ядрената енергия способства за надеждно, достъпно и екологично-чисто производство на електроенергия”, отбелязва Райзинг в обръщението си към форума.

Планира се на пленарната сесия с приветствени думи към участниците да е обърне генералният директор на Държавната Корпорация “Росатом” Сергей Кириенко.

В дискусията ще вземат участие първият заместник на генералния директор – директорът на Блока за развитието и международния бизнес на “Росатом” Кирил Комаров, заместникът на генералния директор на МААЕ Михаил Чудаков, заместникът на министъра на въглеводородите и енергетиката на Боливия Хоакин Родригес Гутиерес, генералният директор на Комисията по ядрена енергия на Нигерия Франклин Осайсай, генералният директор на «Jordan Nuclear Power Company» (JNPC) Ахмад Хиясат, заместник министърът на енергетиката на Гана Абдул Джинапур, заместник министърът по опазване на околната среда на Камбоджа Понлок Тин и други.

Наред с това в дневния ред на форума «АТОМЭКСПО 2016» са включени над 10 дискусионни площадки.

Източник: Nuclear.Ru – информационен партньор на «АТОМЭКСПО 2016».

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари