ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започна физическият пуск на втори енергоблок на АЕЦ “Куданкулам” в Индия

13.05.2016

На 11 май 2016 г. започна зареждането на свежо ядрено гориво в активната зона на реактора на Втори енергоблок на индийската АЕЦ „Куданкулам“, която бе изградена с помощта на „Росатом“.

 

 

„Първата горивна касета бе заредена в активната зона на реактора на Втори енергоблок“, заяви Владимир Ангелов, директор по проектите в Индия на групата компании на „Росатом“ ASE. По този начин започна физическият пуск на реактора.

До 22 май индийските специалисти трябва да заредят 163 горивни сборки.

След това в реактора ще започне управляема верижна реакция. Ангелов подчерта, че индийските и руските специалисти заедно се подготвят за началото на експлоатацията на енергоблока в съответствие с графика.

С помощта на „Росатом“ в Индия са изградени два енергоблока на АЕЦ „Куданкулам“ с реактори ВВЕР – 1000. Стартът на Първи енергоблок бе през юли 2013 година, а през октомври същата година той бе включен към енергийната система на страната.

Подробности на: http://ria.ru/atomtec/20160512/1431577689.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари