ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Швейцария – Рестартирането на първи енергоблок на АЕЦ “Beznau” се забавя

17.05.2016

Швейцарската енергийна компания Axpo се надява да получи одобрение от регулиращите органи за повторното пускане на Първи енергоблок на АЕЦ „Безнау“ до края на 2016 година.

 

 Първи енергоблок на АЕЦ „Безнау“ бе спрян през 2015 г. за презареждане с гориво, което се очакваше да приключи до август същата година.

Междувременно, представители на държавната инспекция с използването на ултразвукова апаратура „откриха в някои точки на корпуса на реактора на Първи енергоблок минимални нарушения в структурата на метала“.  За това съобщават представители на Axpo.

По думите на директора на централата Майк Дост получените данни от изследванията показват, че „няма свързани с безопасността проблеми за по-нататъшната сигурна експлоатация на централата“.

Но въпреки това Axpо трябва да потвърди целостта на корпуса на реактора пред Федералната инспекция по ядрена безопасност на Швейцария, за да получи разрешение за повторното пускане на централата.

АЕЦ „Безнау“ се намира в швейцарския кантон Ааргау. Централата има два енегоблока с мощност от по 365 мегавата. Те са най-старите в страната – първият е стартирал през 1969 г., а вторият през 1972 г. По оценките на Axpo разходите, свързани с принудителното спиране на Първи енергоблок, вече са 209 милиона долара.

Източник: http://tesiaes.ru/?p=15967

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари