ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Rolls-Royse разработва проект на системи за контрол и управление на финландската АЕЦ “Hanhikivi”

27.04.2016

Британската компания „Rolls-Royce Civil Nuclear SAS“ разработва системи за контрол и управление в рамките на проекта за изграждане на финландската АЕЦ „Ханхикиви“ с участието на Русия.

 

 

Това съобщиха от „Fennovoima“, която отговаря за изграждането на централата от финландска страна.

„Основният изпълнител – руският концерн „Титан – 2“ и „Rolls-Royce“ сключиха споразумение за първата фаза на дизайна на системите за контрол и управление (СКУ) на АЕЦ“, отбелязаха от компанията, подчертавайки, че именно тези системи са ключов елемент на бъдещата централа.

„Rolls-Royce“ планира да предаде своя проект на „Fennovoima“ през тази година. Британската компания има опит с доставката на системи за контрол и управление в ядрения сектор. Тя участва в обновяването на енергоблоковете на финландската АЕЦ „Ловиза“.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2016/04/26/65382

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари