ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Британски компании разширяват сътрудничеството си с Китай в ядрената енергетика

14.04.2016

Британската Amec Foster Wheeler подписа меморандум за взаимно разбирателство с китайската China Nuclear Engineering and Construction Corporation (CNECC) за сътрудничество в областта на ядрената енергетика.

 

В същото време британската Rolls-Royce подписа договор с китайската China National Nuclear Corporation (CNNC).

От Amec Foster Wheeler съобщиха, че двете компании ще работят заедно, „за да развиват възможностите си в областта на ядрената енергетика, строителството, експлоатация и извеждането от експлоатация на проекти по целия свят“.

Сферата на действие на споразумението обхваща и обучение на персонал, управление на отработило ядрено гориво и извеждане от експлоатация на АЕЦ.

От Rolls-Royce пък обявиха, че договорът със CNNC „съгласува конкретни инженерни и консултантски услуги“, които британската компания ще оказва.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2016/04/11/64935

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари