ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Илон Мъск са предложили да открие завод за електромобили Tesla на площадката на най-старата АЕЦ във Франция

11.04.2016

Властите във Франция са предложили на създателя на Tesla Илон Мъск (Elon Musk) да открие завод на територията на най-старата в страната АЕЦ Fessenheim.

 

 

 

За това съобщи министърът на екологията, устойчивото развитие и енергетиката на Франция Сеголен Роаял, пише Le Figaro.

В изказването си на пресконференцията, тя разказа, че, според нея, ще бъде ефективен вариантът за използване на ресурсите на АЕЦ, която трябва да бъсе закрита в края на 2016 година. «Същността на моята идея е в това – да се изгради тук завод на Tesla», заяви министърът.

Тя отбеляза, че «електромобилите са бъдещето на автомобилната индустрия». Роаял добави, че вече е направила съответното предложение на Мъск. Според думите и – той не е казал не.

Това не е първият случай, когато министърът повдига въпроса за бъдещето на АЕЦ, отбелязва изданието. По-рано тя направи изявление за необходимостта да се разгледа въпросът за експлоатация на ВЕИ.

Според думите и, този проблем става актуален защото – «на Fessenheim има 2 хиляди работни места, това са 2 хиляди човека, това са 2 хиляди сътрудници».

Самият Elon Musk също говореше, че планира да открие завод в Европа. В края на януари, изказвайки се в Париж, той говореше за необходимостта да се подобрят производствените мощности на Tesla и да се осигурят доставките за европейския пазар.

Подробности на:
http://www.rbc.ru/rbcfreenews/5704f9ee9a79475aea1c97a7

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари