ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – WANO – мисия за техническа поддръжка на ХАЕЦ

03.03.2012

  От 27 февруари в Хмелницката АЕЦ започна работа мисия за техническа поддръжка на Московския център на ВАО АЭС (Всемирная ассоциация операторов, эксплуатирующих атомные электростанции), или кактое прието у нас WANO (The World Association of Nuclear Operators).

  Експерти от Арменската, Балаковската, Запорожската и Южно-Украинската атомни централи под ръководството на съветника от Московския център на WANO Андрей Носов се запознаха със състоянието на дейностите по системите за управление на дефектите и събитията от ниско ниво или наричани още почти събития (събития от които не произтичат значителни реални последствия, които да влияят на експлоатацията, защитата, безопасността, охраната на труда, здравето и околната среда), а също така споделиха своя опит и направиха конкретни препоръки.

   По време на срещата главният инженер на централата Виктор Макеев запозна присъстващите с основните производствени показатели и с основите на културата на безопасност, която е неотменна част от работата.

  Той отбеляза също, че съвместна задача както на експертите, така и на работниците от ХАЕЦ е да правят всичко необходимо , за да изключат вероятността от възникване на събития, влияещи на безопасността на централата.

   Днес всички организации, експлоатиращи АЕЦ, са членове на WANO. Организацията действа независимо от държавните и регулиращите органи и работи изключително от името и в интерес на своите членове – атомните електроцентрали.

    В рамките на WANO между АЕЦ от различни държави се извършват партньорски проверки, мисии за техническа поддръжка, обмен на информация за събития и други съвместни програми.

  Освен координационния център на WANO, който се намира в Лондон, са организирани и 4 регионални центъра намиращи се в Москва, Атланта (САЩ, щата Джорджия), Париж и Токио.

   Московският център на WANO обединява организациите оператори на АЕЦ от Русия, България, Унгария, Казахстан, Куба, Литва, Полша, Словакия, Украйна, Финландия, Чехия, Китай и Иран

Източник: AtomNews

03.03.2012

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари