ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белият дом: САЩ са напълно обвързани към реализацията на споразумението с РФ за утилизация на излишния оръжеен плутоний

02.04.2016

 Вашингтон е привърженик на изпълнението на руско-американското споразумение за утилизиране на излишъците от оръжеен плутоний, реализацията на което в САЩ по същество е «забуксувала».

Такова уверение се съдържа в справочните документи, които разпространи в четвъртък пресслужбата на Белия дом във връзка с протичащата среща на върха по ядрена сигурност.

«Съединените Щати, както и преди, са твърди привърженици на американо-руското споразумение за утилизирането на плутония», заявиха от пресслужбата на президента на САЩ.

Според думите й, има се предвид «изпълнение на поетото задължение по проверяем начин да утилизират не по-малко от 34 тона излишен плутоний с оръжейно качество, както това изисква споразумението и сътрудничеството с Русия в тази дейност».

Причината, поради която Белият дом беше принуден да подхване тази тема е, че САЩ фактически се опитват да преразгледат постигнатата договореност.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/3168747

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари