ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


2 април – световен ден за повишаване на информираността на обществото по въпросите на аутизма

02.04.2016

Днес навсякъде по света обществените сгради се осветяват в синьо във връзка със световната кампания за повишаване информираността по въпросите на аутизма «Light It Up Blue» («Освети в синьо»).

В София в синьо ще бъде осветен Националният дворец на културата (НДК)

 

 

 По този повод в Софийския зоопарк ще се състои детски празник с безплатни творчески ателиета. Работилниците ще стартират в 11.00 ч.  и ще продължат до 15.00 ч. Около сцената в Зоологичеката градина ще бъдат разположени 8 творчески ателиета, между които Стенопис, Пиксел арт, Пясъчни рисунки, Изработка на маски, Рисунки с отпечатъци от ръце. Децата ще могат да се включат в ателие по Зумба, да вземат материали за рисуване и да се разходят из градината да скицират животните, като накрая ще бъде организирана мини изложба с готовите картини.

Събитието е безплатно и отворено за всички, в него ще се включат както деца, които имат проблеми от аутистичния спектър, така и всички деца-посетители в Зоологическата градина.

Целта на инициативата е да въвлече всички в обща творческа среда, като така, по един непринуден начин, да запознае широката общественост с въпросите на аутизма.

Световният ден за информираност на обществото по въпросите на аутизма е определен от Генералната асамблея на ООН на 18 декември 2007 г. и се чества ежегодно по света на 2-ри април.

Сайтът AtomInfo.Bg ви предлага възможност да бъдете по-добре информирани по темата. Достаъчно е да кликнете въху бутона „аутизъм“ на командния ред в началната страница и ще получите достъп до всичко, което съм публикувал досега. А в сайта на инициативата за разширяване на дневния център „Дъга“ можете да влезете през хиперлинка в дясната колонка със заглавие „Съпричастност към децата-аутисти“.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари