ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Инженери от EDF настояват пускът на АЕЦ “Hinkley Point C” да бъде изместен с две години

31.03.2016

Опитни инженери от френската EDF призоваха за поне две години отлагане на проекта за британската АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ и препоръчаха промяна на дизайна на реакторната технология.

 

 

Според вътрешен документ (white paper), подготвен от инженери на EDF, на който се позовава „Файненшъл таймс“, проектът на британската централа е толкова комплексен и нетестван, че компанията трябва да обяви по-късна дата на завършване на АЕЦ от 2025 година.

Това трябва да е 2027 г. заради обема на проекта, продължаващите модификации на дизайна на реактора EPR и „много ниската“ компетентност на френския доставчик Areva, който изготвя някои от основните компоненти.

В „Бялата книга“ се споменава и „нов EPR“, като се призовава компанията да промени дизайна на настоящата реакторна технология, като направи реактора по-малък, по-евтин и не толкова сложен.

Времето на стартиране на АЕЦ „ Hinkley Point C “, която ще осигурява 7% от електроенергията във Великобритания, е от решаващо значение, защото Лондон е определил 2025 за годината, в която и последната централа на въглища трябва да затвори врати.

От своя страна EDF заяви, че ще се придържа към планирания график.

Подробности на: http://www.ft.com/cms/s/0/2ef61abe-f5b1-11e5-96db-fc683b5e52db.html#axzz44PQ1V19S

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари