ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Френската EDF търси още държавно финансиране за британската АЕЦ “Hinkley Point C ”

12.04.2016

EDF преговаря с френското правителство да получи по-нататъшна финансова помощ за проекта за АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ във Великобритания. Това заяви главният изпълнителен директор на EDF Жан-Бернар Леви.

 

 

В писмо до персонала на EDF Леви заявява: „В последните седмици нашата група бе предмет на дебати, особено около обновяването на ядрените ни мощности и изграждането на два реактора EPR в британската АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“. Както знаете, финансовият контекст е труден и този въпрос трябва да бъде изяснен“.

Леви допълва, че компанията е в преговори с френската държава, която „да поеме ангажимент, позволяващ осигуряване на финансовото ни положение“.

„Ясно е, че аз няма да въвлека EDF в проекта за АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“, преди да са изпълнени тези условия“, подчертава Леви.

Френското правителство, което е най-големият акционер в EDF, се съгласи дивидентите за 2015 г. да бъдат платени в акции, а не в кеш. Това е допълнителен капитал от €1,8 милиарда за EDF.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/NN-EDF-seeks-more-state-funds-for-Hinkley-Point-C-1403165.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари